Vacature: Enthousiaste milieukundige / milieutechnoloog (HBO/WO) met passie voor circulariteit en duurzaamheid (0,8 tot 1 FTE)

De wereld van de circulaire economie kent een ongelooflijke dynamiek. Ingenia speelt daarin een voortrekkersrol. Als innovatief ingenieursbureau zijn we gespecialiseerd in het opwerken van (organische) reststromen tot energie(producten), biobased materialen, energie-efficiëntie en emissiereductie. Daarmee bieden we onze klanten praktische oplossingen om hun bedrijfsprocessen te verduurzamen. En onze medewerkers? Zij vinden bij ons een uitdagende werkomgeving in een vakgebied dat er serieus toe doet.

 • Wil je vanaf dag één het verschil maken?
 • Wil je meewerken aan baanbrekende projecten?
 • Hou je van aanpakken en meters maken?
 • En heb je een onstuitbaar enthousiasme voor de combinatie van duurzaamheid en milieu?

Dan is dit misschien de vacature waarnaar je op zoek bent. Zeker als je graag werkt voor een bedrijf dat vindt dat het altijd beter, groener en duurzamer kan…

Over ons werk

Samen met onze opdrachtgevers werken we aan innovatieve duurzame projecten waarin biomassa of afval wordt omgezet naar energie of hoogwaardige producten. Voor ons zijn frituurvet, autobanden, mest en PET-flessen dan ook geen afval, maar waardevolle grondstoffen of energiedragers. Eruit halen wat erin zit! Dat is ons motto.

Over het team en het werk

Wij zijn een jong en groeiend team dat multidisciplinair samenwerkt, meestal aan diverse projecten tegelijk. Zelfs duurzame projecten hebben een impact op de omgeving. Die impact proberen we uiteraard te minimaliseren om de milieuprestatie te maximaliseren. Ondanks overheidsambities, is de wet- en regelgeving vaak nog gebaseerd op “old school” fossiele industrie en dus nog niet altijd ingericht op circulaire projecten. Daar zetten wij graag onze schouders onder. Een open samenwerking met opdrachtgevers, overheden en stakeholders is van cruciaal belang om samen het beste resultaat te bereiken.

Over de functie

Als milieukundige/milieutechnoloog werk je in een multi-disciplinair team aan de brede milieukundige ondersteuning van onze opdrachtgevers bij het realiseren van duurzame projecten. Starters zullen direct meedoen in onze uitdagende projecten, terwijl meer ervaren kandidaten snel zelfstandig eigen projecten doen of daar naar toe groeien.
De vragen waaraan je werkt zijn altijd divers: In welke mate draagt het project bij aan duurzaamheidsdoelstellingen? Hoe groot is de CO2 besparing? Wat is de milieu-impact op bijvoorbeeld geur, emissies, fijn stof, stikstof, …? Welke wet- en regelgeving of beleid is van toepassing? Op welke wijze kan daaraan worden voldaan? Hoe kan succesvol een (milieu)vergunning worden aangevraagd? Waar liggen eventuele knelpunten binnen de huidige wet- en regelgeving? Hoe lossen we die op? Hoe kunnen deze oplossingen stevig onderbouwd worden met bijvoorbeeld berekeningen, onderzoek en rapportages?

Wat we van je verwachten

 • Een Bachelor of Master opleiding milieukunde, environmental science, sustainability of milieutechnologie
 • Je bent een starter of je wil graag doorgroeien vanuit je huidige functie
 • Een stevige portie creativiteit, enthousiasme en vasthoudendheid
 • Een wens om te blijven leren en te groeien
 • Interesse in industriële processen en voor technische milieuproblematiek zoals: luchtemissies, geur, stikstof, veiligheid, afval, afvalwater, energie en geluid.

Daar staat natuurlijk ook iets tegenover

 • Een afwisselende baan in een dynamisch bedrijf
 • Een aangename, collegiale werksfeer
 • Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen
 • Fijne collega’s die net als jij zeer gedreven zijn
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden (inclusief pensioenregeling en winstdelingsregeling).

Pak die kans!

Pak jij die kans om de wereld duurzamer te maken? Overtuig ons met je brief en cv. Deze kun je sturen naar Ronald Verberne: jobs@ingenia.nl. Bellen kan ook 040-239 30 30